Kosovë, KQZ-ja kundër rekomandimit të Zyrës për Certifikim, Daka: Listat e subjekteve do të votohen veç e veç

Rekomandimin e Zyrës për Regjistrimin e Partive Politike dhe Certifikim që listat me kandidatët për deputetë të shkojnë në pako, e kanë votuar për, pesë anëtarë të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Kryesuesja e Komisionit, Valdete Daka, e ka hedhur në votim edhe atë që të shkojnë veç e veç kandidatët, e ku janë dhënë 6 vota për.

Ndërkaq, kjo ka nxitur sërish debat mes anëtarëve. Sami Kurteshi nga VV-ja tha se nuk u votua për pakon, porse “është nxjerrë rekomandim i ri”.

Ndërkaq, Daka iu kundërpërgjigj me pyetje.

“Nëse votohen në pako, si do të ankohen subjektet politike. A keni pa ndonjëherë një vendim të tillë të KQZ-së që thotë se subjektet certifikohen në pako”, tha Daka.

Daka ka hedhur në votim edhe një herë propozimin për votimin në pako, megjithatë edhe herën e dytë ka marrë 5 vota për.

LEXO EDHE:

Back to top button