“Lidhja Ndërkombëtare”, Boki 13 kërkoi largimin e gjykatësit

Me një shkop dhe për herë të parë nga arresti shtëpiak, Boki 13 erdhi në gjyq për rastin “Lidhja Ndërkombëtare”. Pas operacionit dhe pasi u largua nga qelia në Shutkë, shoumeni kërkoi largimin e gjykatëses që po merret me rastin. Ajo qenka e njëanshme, sepse ishte një nga gjykatëset që e dënuan atë për rastin Reket. Ai më tej e akuzoi për ndikime politike. Boki mori disa vërejtje, por zënka me gjykatësen zgjati deri në fund të gjyqit të sotëm.

- Advertisment -

Ju jeni të ndikuar politikisht dhe më ndërprisni kur përmend politikanët. Të gjithë politikanët vagabondë më bënin presion – tha Bojan Jovanovski.

Babai i Bokit, Mile Jovanovski, ishte gjithashtu i pakënaqur me gjykimin dhe procesin.

Kjo është gjykatë Zaeviste. Ju gjykatësit më kurdisët – u shpreh Mile Jovanovski, babai i Boki 13.

Në sallën e gjyqit kishte tension për dy orë të plota. Në bankën e të pandehurve janë edhe dy bashkëpunëtore të Bokit, si dhe ish-deputetja nga LSDM, Frosina Remenski, e cila shpjegoi pse, sipas mendimit të saj, ajo është pjesë e këtij rasti.

Për sa i përket popullaritetit të rastit dhe përfshirjes së një ish politikani, në të gjithë rastin dhe për shkak të interesit të mediave, që duhet të tregohet për rastin, i cili besoj se është një shfokusim nga disa çështje kryesore – deklaroi Frosina Remenski, ish-deputete.

Prokuroria e krimit të organizuar ka akuzuar Boki 13 për mashtrim dhe pastrim parash përmes organizatës humanitare Lidhja Ndërkombëtare. Remenski akuzohet për ndihmë gjatë mashtrimit. Babai i tij Mile është akuzuar për ndihmë gjatë pastrimit të parave, si dhe posedim të paautorizuar të tre pushkëve gjysmë automatike.

Bojan Stojanovski

LEXO EDHE:

Back to top button