LSM-ja vazhdoi grevën para Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale

LSM-ja vazhdoi grevën para Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë (LSM) sot doli para Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) për të shprehur pakënaqësinë me ndryshimet ligjore që parashikojnë që e diela të jetë ditë pune në vendet turistike dhe përkujtoi kërkesën për rritje lineare të pagave për publikun. punëtorët e sektorit për 2.806 denarë.

“Sot i drejtohemi ministres që t’i marrë punët në dorën e saj, kemi nevojë për familje, kemi nevojë për pushim, ndërsa edhe ne punëtorët jemi prej mishi e gjaku dhe duam ta gëzojmë edhe atë të drejtë. Kjo dëshmon se 2.806 denarë janë të nevojshme menjëherë, andaj kërkojmë rritje lineare për të gjithë punëtorët”, tha kryetari i LSM-së Darko Dimovski në protestën e sotme para Ministrisë Për Punë dhe Politikë Sociale.

LEXO EDHE:

Back to top button