Matoshi: E kemi kaluar fazën e urrejtjes dhe njëmendësisë politike

“Njëmendësia dhe urrejtja politike duhet ti takojnë së kaluarës, gjeneratat e reja duhet të punojnë institucionalisht dhe të t’i zhvillojnë vendet kudo që jemi. Unë e di që ka paragjykime te ajo njëmendësia e boshtit, për shembull atij ën Beograd, që janë munduar t’i kontrollojnë korridoret, resurset, ata kanë pasur diku  GDP të lartë e kanë kontrolluar gjatë gjithë jetën institucionet, sot nuk e kanë atë komoditet”

Ndërkohë i pyetur rreth asaj se në fushatë sikur nuk zë vend raporti me s Prishtinës dhe Beogradit, Matoshi me përgjigje, se bëhet fjalë për çështje shumë domethënëse.

“Ne këtë raport e shohim si shumë domethënës. Kosova është në proces të integrimeve në pjesën fillestare, asociim-stabilizim, të cilën e ka akoma të pambaruar që nuk e ka për fajin e vet Kosova, por e ka për një faje i cili  mund të themi se ekzistojnë ato hapat e breshkës brenda Bashkimit Evropian, të cilat nuk janë kompatibil me zhvillimet në Kosovë. …Kosova ka hec përpara në shumë aspekte, ka hecë përpara në aspekt të të drejtave të njeriut, nuk ke një raport që një shqiptarë e dëmton në serb, një rom ose një përfaqësues të një etnie tjetër, Kosova këtë e ka lënë shumë mbrapa këtë, ka hec përpara në këtë koncept”, tha Matoshi.

LEXO EDHE:

Back to top button