Microsoft Office tani po bllokon ‘makrot’ si opsion i parazgjedhur

Microsoft Office tani po bllokon ‘makrot’ si opsion i parazgjedhur

Ka pasur pak kthim para dhe prapa prej se kur u njoftua fillimisht ndryshimi, por këtë javë Microsoft ka filluat të nxjerrë një përditësim tek Microsoft Office i cili bllokon përdorimin e makrove për Visual Basic për Aplikacione(VBA) në dokumentet e shkarkuara.

Muajin e shkuar Microsoft po testonte cilësimin e ri të paracaktuar kur papritur e ktheu përditësimin për të cilin thanë se po e kthejnë përkohësisht deri sa t’i bëjnë disa ndryshime shtesë për të përmirësuar përdorshmërinë.

Edhe pse thanë se ishte e përkohshme, shumë ekspertë u shqetësuan sepse mendonin se Microsoft nuk do të i bëjë ndryshimet tek cilësia e paracaktuar, duke i lënë sistemet të hapura ndaj sulmeve, përcjell Telegrafi.

Udhëheqësi i Google Threat Analysis Group, Shane Huntley, në një tweet shkroi “Bllokimi i makroce të Office do të bënte pafundësisht më shumë në mbrojtjen ndaj kërcënimeve reale se sa të gjitha postet e blogut të informacioneve”.

Tani pasi që cilësimi i ri i paracaktuar ka filluar të shfaqet, por me një gjuhë të përditësuar për ti njoftuar administratorët dhe përdoruesit se çfarë opsionesh kanë ata kur tentojnë të hapin një dokument dhe ai është i bllokuar.

Kjo vlen vetëm nëse Windows përdorur sistemin e dokumenteve NFTS, dhe e shëno atë si të shkarkuar nga interneti, dhe jo nga një disk rrjeti ose ndonjë faqe që administratorët e kanë shënuar si të sigurt, dhe se nuk po ndryshon asgjë në platformat si Mac, Office në Android/iOS, ose Office në ueb.

 

LEXO EDHE:

Back to top button