Mijëra euro nga buxheti i shtetit për shkak të procedurave të dobëta gjyqësore

Këshilli Gjyqësor do t’i analizojë të dhënat e Avokaturës së Shtetit, ku thuhet se për shkak të procedurave të dobëta gjyqësore, palëve të dëmtuara në procedura duhet t’u paguhen para nga buxheti i shtetit në mijëra euro. Rishikimi i çështjeve duhet të tregojë se për çfarë bëhet pagesa e parave – për shkak të menaxhimit të dobët të procedurave gjyqësore ose për shkak të akuzave të dobëta përmes të cilave janë arritur pafajësitë në gjykatat më të larta.

- Advertisment -

Mundet ndonjë gjykatës të jetë i shkëlqyeshëm, por mjafton vetëm një rast ku do të përcaktohet punë e pandërgjegjshme dhe ai të shkarkohet. Ne nuk lidhemi me përqindje për ndonjë shkarkim të mundshëm – tha Kiro Zdravev, Kryetar i Këshillit Gjyqësor.

Të dhënat e Avokaturës së Shtetit janë dërguar edhe në Këshillin e Prokurorëve Publik. Studimi me aktvendimet e përpunuara në detaje është rishikuar, por rastet kanë qenë të vjetra.

Këshilli i Prokurorëve Publik nuk ka autorizim për të shkarkuar prokurorë, sepse disa nga rastet e paraqitura tek ne nga Prokuroria e Shtetit janë më të vjetra se dhjetë vjet – deklaroi Aco Kolevski, Kryetar i Këshillit të Prokurorëve.

Avokatura e Shtetit dokumentin e ka dërguar edhe në Qeveri. Nga atje theksojnë se nuk kanë kompetencë të dhënat t’i përcjellin në Këshillin e Prokurorëve, i cili gjithashtu e deklaroi veten si jokompetent. Analiza iu përcoll edhe Prokurorisë për Krimin e Organizuar dhe Korrupsionit, ku do të hetohen rastet kur ekziston dyshimi se ka pasur veprim të pandërgjegjshëm nga prokurorët ose gjykatësit.

Bojan Stojanovski

LEXO EDHE:

Back to top button