ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Многу луѓе се соочуваат со здравствени проблеми како резултат на промена на времето

Честите временски промени влијаат на здравјето на луѓето. Според лекарите, честите промени и кај младите и кај постарите лица, се појавуваат преку разни симптоми, како што се главоболки, вртоглавица, повраќање и други болки. Кај луѓето со хронични болести, промената на времето влијае на кардиоваскуларниот и респираторниот систем, додека може дури да доведе до зголемување на крвниот притисок.

Advertisements

Сотировска вели дека честите временски промени влијаат и кај децата. Особено кај оние кои страдаат од алергии.

Според Сотировска, кај некои луѓе, особено кај оние кои имаат ментални проблеми, честите временски промени можат да предизвикаат чест стрес, кој може да достигне ниво на манија.

Мефаил Исмаили

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button