ВЕСТИЕКОНОМИЈА

Продолжува собраниската расправа за ребалансот на буџетот

Собранието на Република Северна Македонија, во рамките на 47-та седница, денеска ќе ја продолжи расправата за ребалансот на Буџетот за 2021 година. Во досегашната расправа пратениците од опозицијата рекоа дека ребалансот на Буџетот не е развоен, дека се кратат капиталните расходи, а се зголемуваат материјалните трошоци. Тие забележаа дека Владата води погрешни економски политики, која ќе ги донесе граѓаните да бидат најзадолжени во историјата, а економијата да биде во најголема криза. Претходно, министерот за финансии Фатмир Бесими, посочи дека капиталните инвестиции главно се зголемуваат во буџетската структура и стигнуваат до 11,1 процент за разлика од претходните девет години кога биле 9,5 проценти.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button