Në Kumanovë është shpallur epidemi e kollës së keqe

Në Kumanovë është shpallur epidemi e kollës së keqe

Qendra e Shëndetit Publik të Kumanovës ka shpallur epidemi të kollës së keqe në nivel të Kumanovës, njoftuan sot zyrtarë nga institucioni publik shëndetësor. Epidemiologia Dr. Edita Ramizi tha se nga 26 të raportuar në nivel të Qendrës, 23 janë të sëmurë në Kumanovë.

-Duke marrë parasysh rritjen e numrit të pacientëve me lidhje epidemiologjike “kollë e keqe”, mendojmë se duhet të raportohet epidemi e kollës së keqe në territorin e qytetit të Kumanovës me gjithsej 23 pacientë, pesë prej të cilëve janë të regjistruar, persona të hospitalizuar. Mosha e pacientëve varion nga 4 muaj deri në 60 vjeç. Numri më i madh është nga 1 deri në 4 vjeç, më pas është nën një vit, që nga pesë deri në 9 vjeç, pjesa tjetër përfaqësohet nga një rast. Sigurisht që rekomandimi dhe apeli për vaksinimin e fëmijëve për t’i mbrojtur nga kjo sëmundje mbetet.

Të gjitha rastet janë konfirmuar laboratorikisht, nga të cilët numri më i madh janë konfirmuar në laboratorin mikrobiologjik në Qendrën e Shëndetit Publik Kumanovë. Sa i përket statusit të vaksinimit të të sëmurëve nga Kumanovë, tetë persona janë të vaksinuar plotësisht, tre të vaksinuar sipas moshës, pesë persona janë të pavaksinuar, gjashtë janë të pavaksinuar, statusi i vaksinimit të personit 60 vjeçar nuk dihet, tha Dr Ramizi.

LEXO EDHE:

Back to top button