Një film i ri përdor AI për t’i bërë Tom Hanks dhe Robin Wright të duken si në vitet ’90

Një film i ri përdor AI për t'i bërë Tom Hanks dhe Robin Wright të duken si në vitet '90

Regjisori i Hollivudit Robert Zemeckis dëshiron që ne të kujtojmë ditët e mira të vjetra, kur filmat e tij fitonin qindra miliona dollarë në arkë. Në filmin e tij të ri të epokës Here, regjisori ribashkon aktorët e tij në Forrest Gump, Tom Hanks dhe Robin Wright, sikur të ishin ende në vitet ’90, me të dy aktorët që duken më të rinj se kurrë.

Ky film ka një polemikë: Për t’i bërë yjet të duken përsëri të rinj, Zemeckis përdori teknologjinë kundër plakjes me ndihmën e inteligjencës artificiale – dhe rezultatet vijnë në një kohë kur përdorimi i inteligjencës artificiale në biznesin e shfaqjes është një çështje aktuale.

Ju mund ta shihni se si duket në trailerin e sapo publikuar. Ndonjëherë përtëritja e AI duket mjaft bindës. Në raste të tjera, megjithatë, mund të jetë e çuditshme, dhe në këtë rast të veçantë, është sikur dikush të vendosë Hanks dhe Wright në Facebook.

Eksperiment i dyshimtë

Ka mendime të ndara për një sipërmarrje të tillë. Përtëritja, inteligjenca artificiale ose jo, është dëshmuar gjithmonë të jetë një eksperiment i dyshimtë në industrinë e filmit.

Nuk është vetëm fakti që duket keq. Shumë krijues e kundërshtojnë AI në parim, veçanërisht në industrinë e filmit, ku skenaristët e Hollivudit kanë luftuar për t’u mbrojtur kundër teknologjisë. Pra, pavarësisht se sa i mirë apo i keq është filmi i fundit i Zemeckis, ai do të mbetet i diskutueshëm.

 

LEXO EDHE:

Back to top button