Një kryqëzim i rrugëve që mundon shumë shoferë – Shikoni mirë, kush ka përparësi kalimi?

Një kryqëzim i rrugëve që mundon shumë shoferë - Shikoni mirë, kush ka përparësi kalimi?

Klubi i famshëm gjerman i automobilave ADAC i është përkushtuar punës dhe edukimit për përmirësimin e sigurisë në trafik për më shumë se 100 vjet

Fjala është për klubin më të madh të adhuruesve të automobilave në Evropë, i cili mbledh 18 milionë anëtarë, si dhe klubin më të madh të motoçiklistëve, i cili ka të anëtarësuar rreth 1.5 milionë motoçiklistë.

Në faqen e vet në Facebook, ADAC publikon vazhdimisht detyrat e testimit të trafikut, duke i lënë ndjekësit të ofrojnë një zgjidhje.

Shikojeni mirë këtë foto dhe përgjigjuni në cilën radhë duhet të lëvizin automjetet në kryqëzim?

Zgjidhja:

Makina e kuqe është e para që kalon nëpër kryqëzim, sepse qëndron në rrugë me të drejtë përparësie. Ajo ndiqet nga një kamion i verdhë, pasi vjen nga një rrugë me përparësi në një rrugë pa përparësi.

Si makina blu ashtu edhe ajo jeshile janë në rrugën me prioritet më të ulët dhe përfshihen në rrugë me të drejtë përparësie, ndaj për to zbatohet rregulli i anës së djathtë. Prandaj, e para kalon makina blu.

 

LEXO EDHE:

Back to top button