Një person tjetër do të marrë një implant të trurit Neuralink

Një person tjetër do të marrë një implant të trurit Neuralink

Neuralink ka marrë lejen për të implantuar në mënyrë kirurgjikale një tjetër nga implantet e saj në trurin e një pacienti. Wall Street Journal raporton se Neuralink po shkon drejt një procedure tjetër muaj pasi Noland Arbo u bë personi i parë që mori një implant truri.

Elon Musk, shefi ekzekutiv i Neuralink, tha javën e kaluar se kompania po “pranonte aplikimet për pjesëmarrësin e dytë” të programit eksperimental. Ai filloi të pranojë pjesëmarrës të mundshëm vitin e kaluar për provën e tij të parë klinike, duke synuar të sjellë teknologjinë te njerëzit me sklerozë laterale amiotrofike (ALS), lëndime të palcës kurrizore dhe kushte të tjera që shkaktojnë kuadriplegji.

Neuralink ka gjetur një zgjidhje për problemin që shkaktoi keqfunksionimin e implantit të Arbos një muaj pas operacionit të tij. Kompania kohët e fundit tha se disa fije nga implanti “u larguan nga truri” dhe se kjo shkaktoi problemin. Arbaugh tha së fundi për Bloomberg se përmirësimet e softuerit kanë rivendosur shumicën e aftësive. Neuralink ndau pamjet e Arbo, i cili është i paralizuar nga qafa e poshtë, duke luajtur shah, duke kontrolluar një aplikacion muzikor dhe duke kryer aktivitete të tjera.

Në një procedurë tjetër, kompania planifikon të vendosë një seri implantesh më thellë në trurin e pacientit për t’i parandaluar ata të lëvizin në të njëjtën mënyrë që bëri Arbo. Qëllimi është të kryhet operacioni i dytë në qershor dhe më shumë se 1000 persona janë regjistruar.

LEXO EDHE:

Back to top button