Një recetë e shpejtë dhe e shijshme për asparagus me hudhër dhe limon

Një recetë e shpejtë dhe e shijshme për asparagus me hudhër dhe limon

Përfitoni nga stina e asparagut dhe bëni një pjatë të shijshme në 5 minuta. Dhe më e rëndësishmja, ju do të pisni vetëm një pjatë.

Shpargu është i pasur me aminoacidin asparagine (nga këtu edhe emri i tij) i cili ndihmon në çlirimin e lëngjeve të tepërta nga trupi, si dhe kripën nga trupi. Përveç kësaj, asparagu është mjaft i shijshëm, i lehtë për t’u përgatitur dhe mund të shtohet në shumë pjata. Nëse nuk e keni provuar ende, provojeni patjetër dhe kjo është një nga recetat më të thjeshta. Mjafton ta skuqni shkurtimisht, më pas hidhni lëng limoni dhe mund ta shërbeni edhe si pjatë me vezë të fërguara.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 20-24 copë asparagus
  • 2 thelpinj hudhre
  • 4 lugë vaj ulliri
  • 1 limon
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Lani shpargujt dhe më pas prisni skajet. Në një tigan hidhni pak vaj ulliri dhe më pas skuqni perimet. Shtoni kripë dhe piper. Skuqini derisa të fillojnë të marrin një ngjyrë të djegur, më pas shtoni hudhrën e shtypur. Përziejini mirë dhe hidhni lëng limoni pas një minute. Përziejini dhe rostiçeri është gati.

LEXO EDHE:

Back to top button