Përmirësoni shijen e sallatës së lakrës me një përbërës

Përmirësoni shijen e sallatës së lakrës me një përbërës

Sallata me lakër është një shtesë ideale për shumë pjata dhe ju mund të përmirësoni shijen e saj duke përdorur vetëm një përbërës.

Ju duhet: një kokë lakër, kripë, vaj, uthull dhe përbërësi sekret është një sasi e vogël sheqeri që vendosni sipër lugës së çajit.

Lakrën e grijmë ose e presim në rende, i hedhim vaj dhe uthull. Ziejeni mirë me duar dhe lëreni të qëndrojë për disa minuta. Përziejmë pak kripë dhe sheqer dhe i shtojmë në fund. Ky truk i thjeshtë përdoret në shumë restorante. Lakra është një perime jashtëzakonisht e shëndetshme sepse përmban kripëra minerale, vitamina A, B, C dhe K, fosfor, kalcium, magnez, zink dhe shumë më tepër. Për shkak të sasisë së madhe të klorofilit, nxit rritjen e hemoglobinës në gjak.

Nutricionistët rekomandojnë konsumimin e lakrës për ata që janë në proces të humbjes së peshës. Përveç kësaj, mund të zvogëlojë rrezikun e dëmtimit të shikimit, dmth. ndihmon në parandalimin e kataraktave dhe degjenerimit makular.

LEXO EDHE:

Back to top button