Një rrugë e sigurt që çon në prishjen e një lidhje apo martese me partnerin

Shpesh komentojmë për ndarjet e çifteve që janë afër nesh, por në fakt gjithçka vjen deri te mos dija se çfarë po ndodh në të vërtetë në katër muret e dikujt dhe çfarë çoi në prishjen. Por këto janë disa nga arsyet më të zakonshme pse një lidhje ose martesë mbaron.

Mungesa e komunikimit – duhet t’i tregoni partnerit tuaj edhe gjëra të mira dhe të këqija, ato që vlerësoni tek ai, por edhe ato që ju zemërojnë. Emocionet e pathëna, veçanërisht ato negative, mund të krijojnë probleme kur nuk flisni për to. Gjithashtu, mungesa e intimitetit mund të shkaktojë një fund, veçanërisht nëse u tregoni miqve tuaj për problemet tuaja dhe jo partnerit tuaj.

Mungesa e dashurisë dhe afeksioni – ekziston një periudhë monotonie në çdo marrëdhënie, por nuk duhet domosdo të jetë e mërzitshme por të jeni më të relaksuar. Mos e merrni për të mirëqenë marrëdhënien që keni por kthehuni në fillim të marrëdhënies herë pas here kur po përpiqeshit t’i bënit përshtypje njëri-tjetrit.

Mungesa e mirëkuptimit – kur nuk jeni më pranë njëri-tjetrit, kur ndaloni të bëni gjëra të vogla, por kaq të rëndësishme që e bëjnë këtë jetë më të bukur. Një buzëqeshje e sinqertë, një prekje e dashur, një fjalë e bukur. Kur i tregoni dikujt nuk keni pse të jeni vetëm.

Marrëdhënia përfundon kur hendeku midis jush dhe partnerit tuaj bëhet aq i madh sa keni ndjenjën se jeni vetëm. Marrëdhëniet përfundojnë kur ju pushoni së munguari njëri-tjetrin sepse më shumë ju mungon pavarësia juaj.

Shmangia e cenueshmërisë – kur nuk i tregoni partnerit tuaj fytyrën e duhur, frikën, pasigurinë dhe plagët tuaja. Marrëdhënia përfundon kur partneri juaj njeh vetëm njërën anë tuajin, kur ju nuk e lini të shohë atë pjesë më të butë, më të ndjeshme të tuaj. Pjesa që nuk ia tregoni askujt – pjesa që mund të prishet.

Marrëdhëniet përfundojnë kur keni frikë t’i tregoni se sa keni nevojë për të dhe se nuk mund ta imagjinoni jetën tuaj pa të. Ato përfundojnë kur egoja bëhet më e fortë dhe më e rëndësishme se zemra juaj.

LEXO EDHE:

Back to top button