Një stuhi goditi Kroacinë, era rrëzoi degë dhe ka borë në male

Një stuhi goditi Kroacinë, era rrëzoi degë dhe ka borë në male

Zjarrfikësit në Zagreb dhe Osijek kanë pasur ndërhyrje të shumta gjatë ditës së sotme për shkak të thyerjes së degëve të erës. Rënia e menjëhershme e temperaturës në Zagorje solli borë dhe në të njëjtën kohë në 15:00 në Shibenik ishte 25 gradë. Në Çerë ka qenë gati 30 gradë, ndërsa sot në Zagorje bie borë,  transmeton 24sata.hr.

“Nga ora 7 e mëngjesit deri në orën 12:30 kemi kryer 12 ndërhyrje, dy zjarre, tetë ndërhyrje kryesisht me heqjen e degëve dhe pemëve, një heqje llamarine dhe një kontroll për një makinë në Savë”, tha rreshteri i shërbimit zjarrfikës Sinisa. Jembrich nga Osijeku. 

Nga nesër pritet ndryshim i motit edhe në Maqedoni. 

LEXO EDHE:

Back to top button