Ohri dhe Struga presin të kenë mysafirë edhe gjatë shtatorit


Ky sezon turistik do të vazhdojë të paktën deri në mes të shtatorit. Arsyeja për këtë, thonë hotelierët, është numri i madh i kuponëve të papërdorur të turizmit, shtyrja e fillimit të vitit shkollor, si dhe kufiri i mbyllur edhe më, me Greqinë.

Mendoj se ky sezon, për fat të keq apo për fat të mirë, doli të jetë një promovim për të gjitha kapacitetet. Kishim komente nga njerëz që nuk kishin qenë në Strugë për 30 vjet, dhe tani ata papritmas i kanë vizituar ato, Strugën ose Ohrin. Mendoj se duhet ta përdorim këtë si reklamë edhe për vitin e ardhshëm – deklaroi Ana Jançeva, menaxhere e hotelit.

Pritjet janë që tendenca e plotësimit të kapaciteteve të vazhdojë edhe këtë muaj, megjithëse jo me një përqindje të tillë si në gusht. Do të nevojitet ndihmë e re shtetërore, thonë gastronomët.

Duhet të ketë ndihmë nga Qeveria. Gjithçka varet nga mënyra se si Qeveria nëse do të ketë ose jo karantinë, shkaku i koronavirusit, dhe nëse ne do ti mbyllim objektet apo jo. “Duhet të ketë ndonjë ndihmë për të na ndihmuar – tha Afrim Mema, gastronom nga Struga.

Përkundër kapacitetit të plotë në gusht, ky sezon do të jetë shumë më i dobët se të gjitha vitet e mëparshme, sepse nuk ka mysafirë të huaj. Humbjet do të numërohen më tej, dhe për punëtorët e turizmit dhe gastronomët, gjëja më e rëndësishme është të shfrytëzohet sa më shumë ky muaj. Sidoqoftë, ky sezon është shumë më i dobët se ai i mëparshmi, sepse nuk ka mysafirë të huaj. Humbjet do të kalkulohen më tej.

Miki Trajkovski

LEXO EDHE:

Back to top button