Opsione të reja: Kjo është përgjigja e Google ndaj ChatGPT

Opsione të reja: Kjo është përgjigja e Google ndaj ChatGPT

Google Bard më në fund pa dritën e ditës në fund të marsit. Kompania më pas njoftoi se të interesuarit mund të regjistrohen për një listë pritjeje për të hyrë në chatbot-in e ri në një moment.

Pothuajse dy muaj më vonë, Bard mori opsione të reja – më shumë gjuhë dhe shtesa të reja. Në konferencën e Google I/O, u njoftua një disponueshmëri më e madhe e chatbot-it të ngjashëm me “ChatGPT”, kështu që në 180 vende sistemi mund të aksesohet pa një listë pritjeje. Ka edhe integrim me shërbimet e Google, si dhe shtesa që rrisin ndikimin dhe efikasitetin e chatbot-it.

Versioni i ri është përmirësuar me modelet e gjuhëve të mëdha të Google PaLM 2 (LLM) që janë më të avancuara në matematikë dhe të kuptuarit e tekstit, por edhe në kodim. Është njoftuar gjithashtu integrimi i Google Lens, i cili do t’i lejojë përdoruesit të përdorin imazhe në ndërveprime me Bard – në shembull, një përdorues mund të shihet duke i dërguar Bardit një foto të dy qenve dhe duke i kërkuar atij të dalë me një përshkrim qesharak të imazhit.

Edhe pse ka shumë që nuk shohin asgjë të mirë në sistemet e inteligjencës artificiale, Google beson se zhvilluesit e softuerit do të vlerësojnë disa shtesa të reja në Bard, për shembull butonin e eksportit për eksportimin e kodit në Colab ose Replit”. Përdoruesit nga 180 vendet e përmendura tashmë mund t’i testojnë të gjitha.

 

LEXO EDHE:

Back to top button