Papa Françesku e quan “të pabazë” ndjenjën kundër vaksinës

Në një fjalim të sotëm gjithëpërfshirës mbi pandeminë dhe çështje të tjera globale, Papa Françesku bëri thirrje për vaksinim më të zgjeruar në të gjitha shtetet dhe theksoi se përgjigjja globale ndaj koronavirusit po ndërlikohej nga “informacione të pabaza ose fakte të dokumentuara dobët”.

“Vaksinat nuk janë një mjet magjik shërimi, megjithatë ato përfaqësojnë zgjidhjen më të arsyeshme për parandalimin e sëmundjes”, tha Papa, duke adresuar drejtpërdrejt hezitimin e popullit për t’u vaksinuar, teksa varianti i Omicron rritet.

Vendet që kanë përdorur gjerësisht vaksinat, vuri në dukje Papa, kanë parë një reduktim të rasteve të rënda. “Prandaj është e rëndësishme të vazhdohet përpjekja për të imunizuar popullatën e përgjithshme sa më shumë që të jetë e mundur”, shtoi Françesku.

Pas disa ditësh ndalimi të deklaratave mbi vaksinat, shumë udhëheqës katolikë i quajnë ato urgjente dhe të rëndësishme.

Vërejtjet e Françeskut për pandeminë erdhën në fillim të një fjalimi vjetor 35-minutësh drejtuar diplomatëve të akredituar në Selinë e Shenjtë. Shumë nga komentet e tij të sotme ishin të njohura, pasi Françesku preku temat në qendër të pontifikatit të tij, duke përfshirë ndryshimet klimatike dhe migrimin, ndërsa tërhoqi vëmendjen edhe te pikat e nxehta globale si Jemeni dhe Siria.

Rezistenca ndaj vaksinave prek pothuajse të gjitha fetë dhe në katolicizëm disa konservatorë kanë kritikuar aplikimin e vaksinave, bazuar në përdorimin e linjave qelizore që rrjedhin nga fetuset e abortuara. Por Vatikani e ka bërë të qartë se ndihet ndryshe. Trupi i tij doktrinor vitin e kaluar tha se vaksinat e koronavirusit ishin moralisht të pranueshme.

Kohët e fundit, Selia e Shenjtë lëshoi ​​një mandat vaksinimi për të gjithë punonjësit. Françesku, ndërkohë, e ka përshkruar vaksinimin si një “akt dashurie”.

LEXO EDHE:

Back to top button