Papa Françesku takon të burgosurit dhe artistët në vizitën e parë në Venedik

Papa Françesku takon të burgosurit dhe artistët në vizitën e parë në Venedik

Papa Françesku ofroi inkurajim për të burgosurit, artistët dhe të rinjtë në Venedik të dielën, me udhëtimin e tij të parë të vitit duke testuar lëvizshmërinë dhe qëndrueshmërinë e tij pas një sërë shqetësimesh shëndetësore në muajt e fundit.

Papa 87-vjeçar udhëtoi me helikopter, motoçikletë dhe karrocë golfi, duke kërcyer kanalet e famshme të qytetit në vizitën e tij të parë në Venedik që kur u bë Papë në vitin 2013.

Ai e nisi ditën duke fluturuar drejtpërdrejt në një burg grash ku Vatikani ka ngritur një ekspozitë multimediale që është pjesë e Bienales së Venedikut-një shfaqje prestigjioze ndërkombëtare e artit që nuk është vizituar kurrë nga një papë më pare, raporton Reuters.

Vendimi i pazakontë për të vendosur pavijonin e Selisë së Shenjtë në burg theksoi thirrjet e përsëritura të Françeskut për shoqërinë që të mblidhet rreth të varfërve dhe të lënë pas dore, përfshirë popullsinë e burgjeve.

“Burgu është një realitet i ashpër dhe probleme të tilla si mbipopullimi, mungesa e objekteve dhe burimeve, si dhe episodet e dhunës, shkaktojnë shumë vuajtje. Por ai mund të bëhet gjithashtu një vend i rilindjes morale dhe materiale,” tha ai.

LEXO EDHE:

Back to top button