Paraguai ‘digjet’ nga i nxehti, temperaturat arrijnë në 43 gradë Celsius

Paraguai ‘digjet’ nga i nxehti, temperaturat arrijnë në 43 gradë Celsius

Paraguai po përballet me temperaturat më të larta në histori të vendit. Departamenti i meteorologjisë ka njoftuar se temperaturat kanë arritur në 40 gradë Celsius.

Që prej ditëve të para të muajit janar, në shumë qytete të shtetit latin është thyer rekordi i temperaturave, të cilat kanë arritur deri në 43 gradë Celsius.

Departamenti i meteorologjisë ka bërë të ditur se në vitet e fundit Paraguai është përballur më shpesh me mot ekstrem, përfshirë temperaturat e larta dhe stuhitë e fuqishme.

Departamenti ka njoftuar se mot të tillë ekstrem nuk ka regjistruar kurrë më parë, përveç në dy-tre vjetët e fundit. Shteti gjithashtu është përballur edhe me thatësinë ekstreme.

LEXO EDHE:

Back to top button