Pas zgjedhjes së kryetarit të Dhomës së Përfaqësuesve, betohen anëtarët e Kongresit të 118-të në SHBA

Pas zgjedhjes së kryetarit të Dhomës së Përfaqësuesve, betohen anëtarët e Kongresit të 118-të në SHBA

Anëtarët e Kongresit të 118-të u betuan gjatë orëve të para të mëngjesit të së shtunës, pas disa ditësh bllokimi në zgjedhjet e kryetarit të Dhomës së Përfaqësuesve që i penguan ata të merrnin rolet e tyre.

Kongresi i ri përmban një numër rekord të grave dhe disa “krijuesve të historisë”, nga ligjvënësi i parë i Dhomës së Përfaqësuesve të Gen-Z deri te gruaja me shërbimin më të gjatë në historinë e Kongresit.

Kryetari i sapozgjedhur i Dhomës së Përfaqësuesve, Kevin McCarthy, u betua para anëtarëve dhe tani Kongresi mund të rifillojë punën.
Dhoma pritet të votojë për një paketë të rregullave të Dhomës së Përfaqësuesve të hënën.

Pas ditësh bllokimi, McCarthy siguroi vota të mjaftueshme për të qenë kryetar në raundin e 15-të të votimit në mëngjesin e së shtunës.

Anëtarët e tjerë të Kongresit gjithashtu bënë betimin, duke hapur rrugën për një votim mbi paketën e Rregullave të Dhomës.

LEXO EDHE:

Back to top button