PDK propozon datën e zgjedhjeve të parakohshme

PDK propozon datën e zgjedhjeve të parakohshme

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) tanimë ka propozuar 9 Qershorin, si datë për zgjedhje të parakohshme në vend.

Shefi i grupit parlamentar të PDK-së, Abelard Tahiri gjatë seancën së jashtëzakonshme, ku po diskutohet për kontratat njëburimore, ka thënë se mazhoranca le të dal me fytyrë për themelimin e këtij komisioni, pasi nuk mund ta anashkalojnë sepse nëse nuk themelohet tash, do të themelohet në legjislaturën tjetër.

“PDK tashmë e ka propozuar një datë për zgjedhje dhe ajo është 9 Qershor, mirëpo, por duke pas parasysh jo sinqeritetin e tyre dhe frikën për me shkuar zgjedhje, ne e dimë që ajo ka qenë një lojë fjalësh se këta nuk guxojnë të shkojmë në zgjedhje më 9 qershor, prandaj duke pas parasysh që këta janë të luhatshëm ne duam ta shfrytëzojmë këtë periudhë dhe deri në ditën e fundit ta kryejmë mandatin si deputet , me themeluar këtë komision, nëse zgjedhjet na lënë në gjysmë, atëherë e vazhdon punën legjislatura e tjetër”, tha ai.

Kurse, për kryetarin e Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, duket që më e preferuar është vjeshta për të shkuar në zgjedhje.

“Nëse themelohet deri më 28 shtator e ka afatin, kështu që brenda mandatit zgjedhor është, 6 muaj mandat”, tha ai.

LEXO EDHE:

Back to top button