Për 24 orë regjistrohen 1803 thirrje në Qendrën e Menaxhimit të Krizave

Për 24 orë regjistrohen 1803 thirrje në Qendrën e Menaxhimit të Krizave

Qendra e Menaxhimit të Krizave (QMK) ka bërë të ditur se në numrin e vetëm të emergjencës 112 janë regjistruar gjithsej 1803 thirrje në 24 orët e fundit, nga të cilat 65.28% kanë qenë thirrje “reale” ndërsa 34.72% kanë qenë për nevoja jo urgjente të qytetarëve. Nga thirrjet “reale”, 68.15% janë drejtuar Policisë, 22.59% kanë qenë për Urgjenca Mjekësore, 6.67% për zjarrfikësit dhe vetëm 0.37% për LAMM.

Ndërkaq, ka pasur 785 thirrje urgjente për QMK, që përbëjnë shumën totale të thirrjeve për zgjidhje të kombinuar nga thirrjet “reale” dhe ato të cilat nuk ishin urgjente. Të gjitha thirrjet kanë kaluar procesin e pritjes, përpunimit në QMK dhe janë koordinuar për zgjidhje të drejtpërdrejtë me institucionet dhe shërbimet në Sistemin e Menaxhimit të Krizave.

Gjatë kësaj periudhe, në terren janë regjistruar nëntë zjarre në ambiente të jashtme, të cilat janë intervenuar dhe shuar nga zjarrfikësit. Zjarret janë shfaqur në komunat e ndryshme si në Strumicë, Bogdanci, Sveti Nikollë, Negotinë, Manastir, Shtip dhe Kumanovë, duke përfshirë bimësi të ulët, drithëra dhe disa struktura si serrat dhe deponitë e egër.

QMK vazhdon të theksojë rëndësinë e ndjekjes së rekomandimeve dhe informacioneve nga mediat për parandalimin dhe reagimin ndaj situatave emergjente, veçanërisht në raste që kërcënojnë jetën e qytetarëve. Ndërkohë, numri i emergjencës 112 mbetet aktive për çdo situatë kërcënuese, ku qytetarët mund të raportojnë rastet emergjente.

LEXO EDHE:

Back to top button