Për shkak të një sulmi kibernetik në Shqipëri, shërbimet publike online dhe faqet e internetit të qeverisë janë mbyllur përkohësisht

Ueb-faqet e qeverisë shqiptare dhe shërbimet publike online në vend janë mbyllur përkohësisht pas një sulmi kibernetik të kryer jashtë vendit, njoftoi korrespondenti i MPB-së nga Tirana.

Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit bën me dije se sulmi i krimit kibernetik është i sinkronizuar dhe i sofistikuar dhe për të “përballuar këto sulme të paprecedentë dhe të rrezikshëm, ata janë të detyruar të mbyllin sistemet”.

– Informojmë qytetarët shqiptarë se jemi të detyruar të mbyllim përkohësisht aksesin në shërbimet publike online dhe faqet e tjera të internetit të qeverisë, pasi po përballemi me një sulm të sinkronizuar dhe të sofistikuar kibernetik jashtë Shqipërisë. “Për t’i bërë ballë këtyre sulmeve të paprecedentë dhe të rrezikshëm, ne jemi të detyruar të mbyllim sistemet qeveritare derisa të neutralizohen sulmet armiqësore,” tha agjencia në një deklaratë.

Ai shtoi se Agjencia po punon me ekipin e Microsoft, ekipin e Jones Group International dhe ekipet e kompanive shqiptare në këtë zonë për të “parandaluar këtë sulm kibernetik nga dëmtimi ose komprometimi i sistemeve të informacionit shqiptar”.

“U bëjmë thirrje qytetarëve, mediave, bizneseve dhe të gjithë aktorëve të tjerë që të sensibilizohen për të thyer këtë sulm ndaj interesave kombëtare shqiptare dhe për të kuptuar gjendjen e përkohshme të paaksesueshmërisë ndaj shërbimeve publike”, thuhet në njoftim.

LEXO EDHE:

Back to top button