Po shqyrtohet ndalimi i shitjes së akullores në Milano

Po shqyrtohet ndalimi i shitjes së akullores në Milano

Milani së shpejti do të konsiderojë ndalimin e akullores pas mesnate në një përpjekje për të mbrojtur “qetësinë dhe gjumin” e banorëve.

Vendimi do të ndalojë shitjen e ushqimeve në dispozicion, duke përfshirë pica dhe pije, pas mesnate në një përpjekje për të goditur grupet rebele që mblidhen në rrugët e qytetit italian.

“Qëllimi është të gjejmë një ekuilibër mes shoqërimit dhe argëtimit dhe qetësisë dhe qetësisë së banorëve”, tha Marco Granelli, nënkryetar i bashkisë. Propozimi do të hyjë në fuqi nga mesi i majit dhe do të zgjasë deri në nëntor. Ndalimi do të fillojë në orën 12:30 të mëngjesit gjatë ditëve të javës dhe në orën 1:30 të mëngjesit gjatë fundjavave dhe festave publike dhe do të zbatohet vetëm për oborret ose tavolinat e jashtme.

Qytetarët mund të ankohen dhe të propozojnë ndryshime në ligj deri në fillim të majit.

“Çfarë bën familja mesatare italiane gjatë verës? Pas darkës dalin për shëtitje dhe hanë akullore. Është një traditë dhe është e qartë që nëse ndërhyn në të, njerëzit nuk do të jenë të lumtur”, tha për Observer, Marco Barbieri, Sekretari i Përgjithshëm i Confcommercie në Milano.

“Një rregull që ndalon njerëzit të pinë një shishe ujë ose të hanë akullore ose pica gjatë ecjes nëpër Darsen nuk do të zgjidhë asgjë sepse njerëzit do të jenë ende jashtë. “A mendoni se një 25-vjeçar do të shkojë në shtëpi në mesnatë vetëm sepse nuk mund të blejë ushqim, po për turistët që duan të hanë akullore pas mesnate”, shtoi ai.

Kjo nuk është hera e parë që Milani tenton të ndalojë akulloren pas mesnate. Në vitin 2013, kryebashkiaku i atëhershëm Giuliano Pisapia u përpoq të zbatonte masa të ngjashme, por pas një reagimi të ashpër, duke përfshirë lëvizjen Occupy Gelato, ai ndryshoi mendje.

LEXO EDHE:

Back to top button