A e keni menduar pse shportat e rrobave kanë vrima?

Ne bëjmë shumë gjëra në shtëpi në mënyrë mekanike, pa menduar as për to. Larja dhe larja e rrobave është sigurisht një nga ato punët e shtëpisë

Dhe sigurisht që ju duket se jeni gjithashtu në një rreth vicioz – larje, tharje, larje.

Ndërsa transferoni rrobat tuaja nga makina në shportë për tharje, ndoshta keni pyetur veten në një moment pse shporta juaj e rrobave ka vrima në të.

Arsyeja e këtij misteri u zbulua nga ekspertja e lavanderisë Patricia Richardson. Sipas saj, shportat e rrobave i kanë këto vrima sepse e bëjnë më të lehtë mbajtjen kur mbushen me rroba. Vetëm mendoni për ato shporta të vjetra të endura të rrobave, dhe ky supozim do të ketë edhe më shumë kuptim. Ata, për shembull, kanë vrima natyrore.

“Kur prodhuesit filluan të bëjnë alternativa më të lira, plastike, ata ndoshta u përpoqën t’i bënin shportat të dukeshin si thurje duke shtuar vrima”, thotë Richardson.

Shportat e ndotura të rrobave ndoshta kanë një qëllim të ngjashëm dhe kanë edhe ajrim, sepse në to vendosen rroba të lagura dhe plot djersë. Dhe ajo që është disi një disavantazh i këtyre koshave është se ato nuk mund të përdoren për qëllime të shumta.

LEXO EDHE:

Back to top button