Prof. Petreski: Ndihma shtetërore joefektive për ndërmarrjet private

Nga dymbëdhjetë parametrat e matjes, rezultati i parave të qeverisë të marra përmes Planit të Rritjes Ekonomike, regjistrohet në vetëm një. Të dhënat u morën në bazë të një studimi të kryer për të përcaktuar nëse dhe sa përfitim ekonomik ndërmarrjet private që morën para nga shteti. Profesori Marjan Petreski foli  për këtë temë sonte në emisionin “Revista Ekonomike” në Alsat.

- Advertisements -

Përfundimet janë se ndihma e siguruar përmes Ligjit për Mbështetjen Financiare të Investimeve është përgjithësisht joefektive. “Për shkak se teknika përmes së cilës ne e shqyrtojmë atë tregon se ata kanë arritur vetëm në njërin nga dymbëdhjetë indikatorët, dhe kjo është në punësim,” tha profesori Petreski.

LEXO EDHE:

Back to top button