Qeni me gjuhën më të gjatë në botë në Librin e Rekordeve Guinness

Qeni me gjuhën më të gjatë në botë në Librin e Rekordeve Guinness

Zoey, një qen Labrador në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka hyrë në Librin e Rekordeve Guinness si qeni me gjuhën më të gjatë në botë.

Gjuha e këtij qeni është 12,7 cm e gjatë. Rekordi i mëparshëm ishte regjistruar vetëm 3 muaj më parë, me një qen anglez që kishte gjuhën 9,49 cm. Pronarët e qenit thonë se gjuha e tij rrinte jashtë që kur ishte këlysh.

“Menduam se do të rritej fizikisht dhe gjuha do të dukej më e vogël, por nuk ndodhi kështu. Qeni ynë ka një gjuhë shumë të madhe krahasuar me trupin. Kur njerëzit i afrohen për ta përkëdhelur, ne i paralajmërojmë që mund t’i bëjë me jargë dhe zakonisht, largohen me njolla në veshjet e tyre”, thonë pronarët.

LEXO EDHE:

Back to top button