Rasti i parë i këtij lloji në botë: Nga sot Venediku paguan një hyrje në qytet, 5 euro në ditë

Qyteti italian i Venecias ka vendosur një taksë turistike në përpjekje për të parandaluar mbipopullimin gjatë fundjavës së pikut turistik

Nga sot Venecia ka filluar të paguajë tarifa hyrje për udhëtimet njëditore , që është rasti i parë i tillë në botë. Qëllimi kryesor i këtij vendimi është shtypja e turizmit masiv . Taksa turistike duhej të fillonte në fillim të këtij viti, por u vonua për shkak të vështirësive logjistike dhe frikës se do të ndikonte në të ardhurat nga turizmi. Këshilli i qytetit ka konfirmuar tani hapjen e platformës së pagesave online që turistët do të duhet të përdorin për të prenotuar biletat.

Kush duhet të blejë një biletë dhe si funksionon blerja?

Duke filluar nga 25 prilli, qyteti do të zbatojë tarifën e debatuar të gjatë të udhëtimit ditor. Edhe pse pritet të zgjerohet, projekti pilot i vitit 2024 do të zbatohet vetëm në ditë të caktuara në kulmin e sezonit, nga 25 prilli deri më 14 korrik. Por nuk janë vetëm vizitorët ditor ata që duhet të shqetësohen. Megjithëse njerëzit që qëndrojnë gjatë natës në qytet nuk do të duhet të paguajnë tarifën, nëse ata qëndrojnë në qytet gjatë atyre datave, ata do të duhet të regjistrohen për një përjashtim. Tarifa paguhet për vizitat ditore nga ora 8:30 deri në 16:00 . Për vitin 2024 është fiksuar 5 euro për person në ditë.

Për vitin 2024, qyteti ka hequr dorë nga tarifat për ata që udhëtojnë në shumicën e ishujve në lagunën veneciane, duke përfshirë Murano dhe Burano, si dhe Lido, shtëpia e plazheve të qytetit. Megjithatë, shumica e vizitorëve në Murano dhe Burano do të duhet të paguajnë tarifën, pasi shumica vijnë me traget nga qendra e qytetit, raporton Euro News .

Njerëzit që kalojnë nëpër Piazzale Roma (Terminali i Autobusëve), Tronchetto ose Stazione Marittima (ku ende ankorohen anijet më të vogla turistike) do të përjashtohen derisa të kalojnë në “Qytetin e Vjetër”.

Këshilli i Qytetit të Venecias ka lançuar një platformë në internet që ju lejon të paguani paraprakisht nëse jeni duke vizituar qytetin vetëm për ditën, këtu.

LEXO EDHE:

Back to top button