Rishikimi i buxhetit, në seancë plenare

Deputetët e filluan debatin për propozim- rebalancin shtesë të buxhetit, i cili mund të zgjasë maksimum 5 ditë. Ministri i financave Fatmir Besimi ua shpjegoi deputetëve rebalancin si të nevojshëm për financimin e pakos së katërt të masave ekonomike. Për opozitën, ky rebalanc është joproduktiv, nuk do t’i japë rezultatet e dëshiruara, por vetëm do të rrisë më tej borxhin e shtetit, i cili edhe tani tejkalon pragun e 60 % të borxhit publik.

- Advertisements -

Para jush është një dokument të cilin e presin shumë qytetarë dhe kompani të prekura, që të miratohen dhe të jenë në gjendje ta efektuojnë paketën e katërt të masave kundër krizës, për të ruajtur vendet e punës dhe për të zbutur efektet e krizës ekonomike për kategoritë më të prekshme nga aspekti social- deklaroi Fatmir Besimi- Ministër i Financave.

Maqedonia është gjithashtu zyrtarisht një vend me shumë huamarrje sipas standardit të Mastrihtit, dhe ka kaluar kufirin psikologjik të huamarrjes borxh prej 60 përqind të PBV-së, dhe tani borxhi ynë është 60.3 përqind, ose në terma absolutë 6.5 miliardë euro- pohoi Bojan Stojanovski- deputet i VMRO-DPMNE-së.

LEXO EDHE:

Back to top button