“Rostushe Everesting”, Haris Beqiri për 30 orë ecë 90km

“Rostushe Everesting”, Haris Beqiri për 30 orë ecë 90km

Në Mavrovë-Rostushë për herë të parë u organizua “Rostushe Everesting”- ecja në kushte lokale dhe malore për arritjen e lartësisë mbidetare sa maja më e lartë në tokë Mont Everest (8848m).

I vetmi që eci për 30 orë pa gjumë dhe duke bërë 90km ecje në rrugë lokale dhe malore ishte Haris Beqiri nga Rostusha.

Gjatë ecjes ishte i përcjellur nga ekipet e kujdesit dhe shoqëruesit tjerë. Disa herë ka frekuenthar në trajektoren e njejtë deri në arritjen e kushtit të lartësisë.

Ecjen e filloi të shtunën në orën 04:00 të mengjesit dhe përfundoi të dielën në orën 11:00.

LEXO EDHE:

Back to top button