Rritja ekonomike e SHBA-së në tremujorin e tretë u rishikua në 3.2%

Rritja ekonomike e SHBA-së në tremujorin e tretë u rishikua në 3.2%

Rritja ekonomike e SHBA-së për tremujorin e tretë u rishikua deri në 3.2%, duke tejkaluar pritjet e tregut, sipas leximit të tretë dhe të fundit të Departamentit të Tregtisë të publikuar të enjten.

Vlerësimi i tregut për leximin përfundimtar të departamentit ishte 2.9%.

Ndërsa leximi i parë në 27 tetor ishte 2.6%, leximi i dytë i publikuar më 1 dhjetor e vendosi shifrën në 2.9%.

“Rritja e PBB-së reale për tremujorin e tretë reflektoi rritje në eksporte, shpenzime konsumatore, investime fikse jorezidenciale, shpenzime shtetërore dhe të qeverisjes vendore dhe shpenzime të qeverisë federale,” tha Departamenti në një deklaratë.

Megjithatë, ato u kompensuan pjesërisht nga ulja e investimeve fikse për banesa dhe investimeve në inventar privat.

PBB-ja aktuale në dollarë u rrit 7.7% me një normë vjetore, ose 475.5 miliardë dollarë, në tremujorin e tretë në 25.72 trilion dollarë, duke shënuar një rishikim në rritje prej 25 miliardë dollarësh nga vlerësimi i mëparshëm.

Indeksi i çmimeve për blerjet e brendshme bruto u rrit me 4.8% në tremujorin e tretë, një rishikim në rritje prej 0.1 pikë përqindjeje nga vlerësimi i mëparshëm./AA

LEXO EDHE:

Back to top button