Sa vlen sot pasuria e Tupac Shakur?

Sa vlen sot pasuria e Tupac Shakur?

Tupac Shakur, i njohur edhe si 2Pac, është një emër që do të lidhet përgjithmonë me botën e hip-hop-it.

Pavarësisht vdekjes së tij të parakohshme 27 vjet më parë, trashëgimia e tij vazhdon të jetojë.

Sipas TheRichest, pasuria e tij vlerësohet të jetë rreth 40 milionë dollarë (38 milionë euro) në vitin 2023, por faqe të tjera si Celebrity Net Worth vlerësuan se, në kohën e vdekjes së tij, Tupac kishte vetëm 190 mijë euro.

Tupac u shfaq si një figurë e shquar në botën e hip-hop-it gjatë viteve 1990. Si aktor, reper dhe aktivist, ndikimi i tij në muzikë dhe kulturë është i pashoq

Tekstet e tij të menduara, tregimet magjepsëse dhe karizma e pamohueshme e çimentuan statusin e tij si një ikonë në botën e hip-hop-it.

Pavarësisht nga polemikat që rrethojnë jetën e tij dhe rivalitetin e Bregut Lindor- Perëndimor, ndikimi i Tupac në industrinë e muzikës mbetet i pamohueshëm.

Vdekja e tij e parakohshme në vitin 1996 la pas një thesar materialesh të papublikuara, të cilat që atëherë janë publikuar në forma të ndryshme, si albume, dokumentarë, madje edhe një biografi.

Këto publikime pas vdekjes kanë kontribuar ndjeshëm në vlerën neto të Tupac gjatë viteve.

Disa nga albumet më të shquara pas vdekjes përfshijnë “R U Still Down? (Remember Me)”, “Until the End of Time”, “Better Dayz” dhe “Loyal to the Game”.

Shumë prej këtyre albumeve arritën sukses komercial, ku disa prej tyre morën edhe statusin e platinit.

Përveç karrierës së tij pjellore muzikore, Tupac shfaqi talentin edhe si aktor. Ai u shfaq në disa filma si: “Juice”, “Poetic Justice”, “Above The Rim” dhe “Gridlock’d”.

Këto role i dhanë atij vlerësim nga kritikët, duke e forcuar më tej trashëgiminë në industrinë e argëtimit.

Kush i trashëgoi paratë e Tupac?

Pasuria e plotë i shkoi nënës së tij, Afeni Shakur, e cila themeloi ‘Amaru Entertainment’ në 1997. Kompania mbikëqyr publikimin e veprave pas vdekjes së Tupac dhe menaxhon të drejtat e tij të pronësisë intelektuale.

Në vitin 2016, Afeni Shakur ndërroi jetë dhe ajo emëroi Tom Whalle, një ish-ekzekutiv në Interscope, ekzekutues i pasurisë së Trustit të Tupac.

Nën drejtimin e Whalley, pasuria e Tupac ka vazhduar të publikojë materiale të reja, mallra dhe bashkëpunime, duke zgjeruar më tej vlerën neto të reperit të ndjerë.

Jeta e Tupac u ndërpre tragjikisht, por ndikimi dhe veprat e tij vazhdojnë të ndihen brenda industrisë së muzikës dhe më gjerë.

Vlera neto e pasurisë së tij prej rreth 38 milionë euro në vitin 2023 është një dëshmi e tërheqjes së qëndrueshme të artit të tij dhe menaxhimit të kujdesshëm të pasurisë së tij. /Telegrafi

LEXO EDHE:

Back to top button