Shahpaska: Mosha e pensionimit për sektorin publik do të jetë 64 vjeç

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shapaska, e ftuar në emisionin “Magazina ekonomike” në Alsat tha se me ndryshimet e reja ligjore në sektorin publik mosha e pensionimit do të jetë 64 vjeç për të gjithë, pra si për gratë edhe për burrat. Sipas saj, ndryshimet ligjore do të hynë në fuqi nga 1 janari i vitit që vjen. Ndërsa për të punësuarit në arsim, të cilët, kërkesën për vazhdimin e punës e kanë bërë deri në fund të muajit gusht do mund të punojnë deri në fund të vitit të ardhshëm. Për sektorin privat, për momenti, duket se ligji nuk pareshe ndryshime.

- Advertisment -

LEXO EDHE:

Back to top button