SHBA do të kërkojë testimin e Covid për vizitorët nga Kina

SHBA do të kërkojë testimin e Covid për vizitorët nga Kina

SHBA është bërë vendi më i fundit që vendos testimin e Covid për vizitorët nga Kina, pasi Pekini njoftoi se do të rihapë kufijtë javën e ardhshme.

Italia, Japonia, Tajvani dhe India gjithashtu njoftuan teste të detyrueshme, por Australia dhe Britania e Madhe thanë se nuk kishte rregulla të reja për udhëtarët nga Kina.

Pas tre vitesh mbyllje për botën, Kina do t’i lejojë njerëzit të udhëtojnë më lirshëm nga 8 janari. Por rritja e vazhdueshme e Covid në vend ka ngjallur kujdes.

Kina po raporton rreth 5,000 raste në ditë, por analistët thonë se numra të tillë janë shumë të nënllogaritur dhe ngarkesa ditore e rasteve mund të jetë më afër një milion. Spitalet janë të mbingarkuar dhe banorët po luftojnë për të gjetur ilaçe bazë, sipas raporteve.

Të mërkurën, SHBA tha se mungesa e të dhënave adekuate dhe transparente të Covid në Kinë kishte kontribuar në vendimin për të kërkuar teste Covid nga 5 janari për udhëtarët që hyjnë në vend nga Kina, Hong Kongu dhe Macau.

LEXO EDHE:

Back to top button