Shenja që tregojnë se po rritni një fëmijë të llastuar!

Shenja që tregojnë se po rritni një fëmijë të llastuar!

Çdo fëmijë mund të sillet keq herë pas here, dhe për shkak se shumë fëmijë kanë vështirësi në rregullimin e emocioneve të tyre, ndonjëherë kjo sjellje mund të jetë më e shpeshtë.

Por nëse nuk është një dukuri e rastësishme, por një gjendje që përsëritet vazhdimisht ose nuk kalon fare, psikologët pohojnë se atëherë mund të jetë një fëmijë i llastuar.

Gjegjësisht, siç sqarojnë ata, ka disa shenja që mund të tregojnë qartë se fëmija ynë është i llastuar ose mund të bëhet i tillë.

Këto shenja janë si më poshtë:

  • fëmija nuk e pranon fjalën “jo”
  • reagon dhunshëm ndaj lajmeve të pakëndshme ose të këqija
  • kurrë nuk dëshiron të përshtatet me të tjerët
  • refuzon të ndjekë rregullat
  • shpesh ka nervozizëm
  • nuk dëshiron të ndihmojë ose të marrë pjesë në punët e shtëpisë
  • kurrë nuk thotë faleminderit
  • asnjëherë nuk i pëlqen t’i ndajë gjërat e tij me të tjerët
  • kurrë nuk tregon ndjeshmëri
  • atij nuk i intereson nëse sjellja e tij dëmton apo rrezikon të tjerët

LEXO EDHE:

Back to top button