Shitjet e makinave në BE: Makinat me naftë dhe elektrike janë pothuajse të barabarta

Shitjet e makinave në BE: Makinat me naftë dhe elektrike janë pothuajse të barabarta

Në muajin prill janë regjistruar më së shumti automjete me benzinë, 36 për qind, pasuar nga hibridet 29,1 për qind, makinat me naftë 12,9 për qind dhe automjetet elektrike 11,9 për qind.

Në vendet e Bashkimit Evropian, në prill janë regjistruar 913,995 vetura të reja, që është 13,7 për qind më shumë krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, njoftoi Shoqata e Prodhuesve Evropianë të Automobilave (ACEA). Të gjitha tregjet kryesore evropiane shënuan rritje të ndjeshme të shitjeve me bazë vjetore, në Spanjë me 23,1 për qind, Gjermani me 19,8 për qind, Francë me 10,9 për qind, Itali me 7,7 për qind.

Në muajin prill, numri më i madh i automjeteve të reja me benzinë ​​janë regjistruar me 36 për qind, pasuar nga automjetet hibride (HEV) me 29,1 për qind, automjetet me naftë me 12,9 për qind dhe automjetet elektrike me bateri (BEV) me 11,9 për qind. Numri i automjeteve elektrike të regjistruara me bateri në prill është rritur me 14,8 për qind nga viti në vit, në 108,552 makina.

Pesha e hibrideve (HEV) u rrit ndjeshëm me bazë vjetore, pasi në prill 2023 ishte 24.9 për qind. Nëse analizojmë të dhënat për katër muajt e parë të 2024, do të arrijmë në përfundimin se numri i makinave të reja të regjistruara në BE u rrit me 6.6 për qind nga viti në vit në pothuajse 3.7 milionë automjete, sipas ACEA.

LEXO EDHE:

Back to top button