Si të bëni çokollatë “DUBAI” në kushte shtëpie?
Çokollata “DUBAI” u bë hit absolut.
Interneti është pushtuar nga stuhia, dyqanet e përmbytura, ndaj Coolinarika ka nxjerrë një recetë që mund ta bëni vetë në shtëpi.
Përbërësit:
– 400 g çokollatë
– 30 g gjalpë
– 150 gr kadaif
– 200 gr krem fëstëk
Përgatitja:
1. Shkrini gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni kadaifin e grirë dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe të artë dhe të bëhet krokante. Kini kujdes të mos digjen! Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet.
2. Në një tas të sigurt për mikrovalë ose në një avull, shkrini çokollatën derisa të shkëlqejë.
3. Hidhni një shtresë të hollë çokollatë të shkrirë në një kallëp sipas dëshirës tuaj (mundësisht silikoni) dhe lyeni anët e kallëpit. Lëreni në frigorifer për 10 minuta që të vendoset çokollata.
4. Në një enë përziejmë kadaifin e thekur me kremin e fëstëkut derisa të përftojmë një masë homogjene.
5. Hiqni kallëpin e çokollatës nga frigoriferi. Mbushni çdo hapësirë të kallëpit me një shtresë të përzierjes së kadaifit dhe fëstëkut, duke i lënë pak hapësirë shtresës së fundit të çokollatës. Rrafshoni përzierjen me një lugë.
6. Mbi masën e kadaifit hedhim çokollatën e shkrirë të mbetur duke e shpërndarë në mënyrë të barabartë. Kthejeni kallëpin në frigorifer dhe lëreni të qëndrojë për 30 minuta deri në 1 orë.
7. Hiqni me kujdes copat e çokollatës nga kallëpi. I ruani në frigorifer deri në servirje.