Skoci, gjenden kockat e fosilizuar të një dinozauri


Kockat e fosilizuar të një dinozauri, që mendohet të jenë 166 milionë vjeçare, janë gjetur nga një shkencëtare, teksa po vraponte përgjatë bregut për t’u bashkuar me ekipin e saj kërkimor. Elsa Panciroli bëri zbulimin në ishullin Eigg, Skoci, që sipas saj është fosili i parë i gjetur në këtë vend. Kocka e gjetur është e gjatë rreth 5 metra dhe u gjet në një gur në pyllin e ishullit. Megjithëse e dëmtuar, një ekip paleologësh u mblodh për të studiuar gjymtyrën e pasme të gjetur të krijesës. Kocka u dërgua në një laborator për t’u hequr nga shkëmbi dhe për të parë se cilit lloj dinozauri i takon.

 

LEXO EDHE:

Back to top button