Sot dita Botërore e Breshkave, disa fakte rreth tyre

Sot dita Botërore e Breshkave, disa fakte rreth tyre

A e dini se ka rreth 300 lloje breshkash në botë? Është e habitshme të dihet se nga 300 specie, 129 specie janë të rrezikuara. Ishte shumë e rëndësishme që njerëzit të kuptonin rrezikun me të cilin përballen Breshkat.

Kjo është arsyeja pse një organizatë jofitimprurëse e quajtur American Tortoise Rescue, e themeluar në vitin 1990, filloi një mision për mbrojtjen e specieve të breshkës dhe breshkave. Çdo vit, më 23 maj, Dita Botërore e Breshkave festohet për të ndërg

LEXO EDHE:

Back to top button