Studimi: Cila është gjëja e parë që femrat vënë re tek meshkujt?

Studimi: Cila është gjëja e parë që femrat vënë re tek meshkujt?

Kur bëhet fjalë për perceptimin e burrave, madhësia e penisit nuk është gjëja më e rëndësishme për gratë. Këtë e ka treguar një studim i kryer nga Universiteti Kombëtar Australian në vitin 2013, i cili tani është bërë sërish i rëndësishëm në rrjetet sociale.

Brian Mautz , Bob Wong , Richard Peters dhe Michael Jenions donin të testonin se deri në çfarë mase madhësia e organit gjenital mashkullor ndikon në tërheqjen e trupit mashkullor. Në hulumtim, ata përdorën fotografi të modifikuara nga kompjuteri, të cilave u shtuan penise me madhësi të ndryshme trupave me të njëjtën madhësi dhe formë busti.

Foto: Pexels/OCTAVIO LOMELI

Ata zbuluan se gratë gjithmonë shikojnë fillimisht formën e bustit të një burri. Kështu, rezulton se forma e bustit është karakteristika më e rëndësishme për femrat kur “vlerësojnë” meshkujt.

Është treguar gjithashtu se madhësia e penisit ka pothuajse po aq ndikim në atraktivitetin sa gjatësia e një mashkulli. Ishte madhësia e penisit dhe gjatësia që zuri vendin e dytë në mesin e karakteristikave më të rëndësishme mashkullore për femrat. Rezulton se femrave u pëlqen penisi pak më i madh se mesatarja. Si shpjegim, shkencëtarët deklaruan se peniset më të mëdha sugjerojnë “shëndet më të mirë dhe forcë më të madhe” te meshkujt.

LEXO EDHE:

Back to top button