Taseva: Indeksi për korrupsionin nuk është perceptim, por rezultat i hulumtimeve

Indeksi i korrupsionit në vend dhe renditja më e keqe, në pozitën e   111, nuk është një perceptim, por një statistikë, thotë kreu  i “Transparency International Macedonia”, Slagjana Taseva në intervistën e saj  për emisionin “Magazina Ekonomike” në Alsat. Deklarata e saj vjen pasi zëvendëskryeministri për Korrupsion Ljupço Nikollovski, tha se niveli i korrupsionit në vend nuk është rritur, por ky është vetëm perceptim i qytetarëve.

“Perceptimi është kur dikush bën kërkime me të cilën i pyet qytetarët çfarë mendojnë, ose si e shohin një gjë të caktuar. Bëhet fjalë për një indeks, që është rezultat i më shumë hulumtimeve të kryera nga institucione referuese dhe relevante ndërkombëtare”, tha Dimitrieska Koçovska.

 

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button