Të mbijetuarit e Holokaustit marrin vaksinën anticovid

Të mbijetuarit e Holokaustit në Austri dhe Sllovaki ditën e sotme po marrin dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Sipas medias së huaj, ata u nderuan në një mënyrë të veçantë në 76-vjetorin e lirimit nga kampi i vdekjes në Auschwitz, ku nazistët vranë më shumë se një milion hebrenj dhe të tjerë.

Më shumë se 400 të mbijetuar austriakë, shumica në të 80-at ose 90-tat e tyre, po vaksinohen sot në qendrën më të madhe të vaksinimit të Vjenës në qendrën e konventave të kryeqytetit Austri.

“Ne ua kemi borxh atyre. Ata kanë vuajtur kaq shumë trauma dhe janë ndjerë edhe më të pasigurt gjatë kësaj pandemie”, tha Erika Jakubovits, organizatore e Komunitetit Hebre të Vjenës për vaksinimin.

Jakubovits organizoi vaksinimin me mbështetjen e ministrisë austriake të shëndetësisë dhe zyrtarëve të qytetit të Vjenës. Dymbëdhjetë mjekë, të gjithë anëtarë të komunitetit hebre të Vjenës, dolën vullnetarë për të vaksinuar të mbijetuarit.

LEXO EDHE:

Back to top button