TikTok po heq disa nga opsionet misterioze që u sugjeron përdoruesve video

Nëse keni pyetur ndonjëherë veten pse TikTok sugjeroi një video të caktuar direkt në burimin tuaj, tani mund të bëhet pak më e qartë pse.

TikTok ka njoftuar se ka filluar të nxjerrë një opsion të ri për të shtuar më shumë kontekst se si algoritmet e platformës rekomandojnë video në furnizimin tuaj “Për ju”.

Me opsionin e ri, mund të klikoni në butonin e ndarjes së videos dhe më pas të zgjidhni ikonën e pikëpyetjes së quajtur “Pse kjo video”.

Nga atje, TikTok thotë se mund të merrni më shumë njohuri për disa nga arsyet pse ju është rekomanduar një video e caktuar.

Disa nga këto arsye përfshijnë “ndërveprimet e përdoruesve”, që i referohet përmbajtjes që shikoni, pëlqeni ose shpërndani, si dhe komentet që postoni dhe gjërat që kërkoni në aplikacion; “profile që ndiqni ose profile të sugjeruara për ju”, “përmbajtje të publikuar së fundmi në rajonin tuaj” ose “përmbajtje të njohura në rajonin tuaj”.

Ashtu si rrjetet e tjera sociale, TikTok mbështetet në algoritme për të postuar përmbajtje të personalizuar për përdoruesit me shpresën për t’i mbajtur ata të angazhuar dhe lëvizur për aq kohë sa të jetë e mundur.

Përditësimi i ri vjen pas një rishikimi të rishikuar se algoritmi i fuqishëm i TikTok mund t’i çojë përdoruesit, veçanërisht përdoruesit e tij më të rinj, në “gropat e lepujve”, duke përfshirë shënjestrimin e temave potencialisht të dëmshme si përmbajtja e vetëvrasjeve dhe çrregullimet e të ngrënit.

LEXO EDHE:

Back to top button