Ukraina: Rusia po përgatitet për valën e dytë të mobilizimit

Ukraina: Rusia po përgatitet për valën e dytë të mobilizimit

Rusia po përgatitet të nisë një valë të dytë mobilizimi në janar ose shkurt të vitit të ardhshëm, tha Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës. Ai shtoi se kadetët nga shkollat ​​ushtarake do të diplomoheshin herët dhe do të dërgoheshin në Ukrainë në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm.

Shtabit të Përgjithshëm, këto grupe ishin të nevojshme për të rimbushur humbjen e një numri të konsiderueshëm trupash ruse, raportojnë mediat e huaja. Një këshilltar i ministrisë së punëve të brendshme të Ukrainës, Anton Gerashchenko, bëri pretendime të ngjashme në fillim të këtij muaji. Ai tha se 700,000 trupa do të mobilizohen në janar. Në atë kohë, Kremlini tha se nuk kishte asnjë “valë të re” të meshkujve që po thirreshin.

LEXO EDHE:

Back to top button