Valmir Aziri sjell ekspozitën Ad astra

Valmir Aziri sjell ekspozitën Ad astra

Ad astra, apo në shqip ‘te yjet’ ishte tema e ekspozitës së pestë personale të Valmir Azirit

Ai nën këtë temë sjelli 35 piktura të cilat e bënë të prekshme universin, yjet dhe magjinën e hapsirës. 

Për emisionin “Ditë e Re” ai tregoi që kjo eispozitë është pregaditur për 3 vite dhe se hëna ka qenë një prej muzave të tij kryesore të cilën mund ta hasim në secilën pikturë. 

Nora Halimi, e cila ka bërë kritikën e këtyre pikturave, shprehet që rruga për te yjet është pika vokale e këtij cikli krijimesh. 

Si dhe sipas saj pikturat e Azirit janë në gjendje të ruajnë atë tension të brishtë estetik mes botës reale dhe imagjinare. 

Valmir Aziri tregon që dëshira e tij është që kjo ekspozitë gjithashtu do të zhillohet edhe në Prishtinë dhe Tiranë. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button