Vazhdon gjykimi për organizatorët e 27 prillit në Kuvend


Në Gjykatën Themelore Penale në Shkup sot duhet të vazhdojë gjykimi ndaj organizatorëve të ngjarjeve të 27 prillit në Kuvend.

Çështja është në procedurë dëshmie dhe në seancën e sotme mbrojtja duhet të fillojë me paraqitjen e provave.

Procesin gjyqësor e udhëheq gjykatësi Ilija Tërpkov, ndërsa përfaqësues i akuzës është Vilma Ruskovska.

Të pandehurit në këtë rast janë ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski, ish-ministrat e Transportit dhe Lidhjeve dhe Arsimit, Mile Janakievski dhe Spiro Ristovski, si dhe ish drejtori i DSK-së, Vlladimir Atanasovski.

Ata akuzohen se kanë kryer vepër penale “rrezikim terrorist të rendit kushtetues dhe sigurisë”.

LEXO EDHE:

Back to top button