Veçori të dobishme në Windows 11 për të cilat mund të mos keni ditur

Edhe pse Windows 11 po i afrohet ngadalë përditësimit të tij të parë të madh Sun Valley 2, ai ende ofron disa veçori që mund të mos i keni ditur që mund t’ju ndihmojnë me funksionimin e përditshëm të sistemit operativ.

Disa nga bazat dhe veçoritë e Windows 11 janë të thjeshta, por disa janë vërtet të vështira për t’u gjetur. Këtu janë shtatë gjëra që mund të mos e keni ditur se ekzistonin në Windows 11.

Shkrimi me zë

Diktimi i Windows është përmirësuar ndjeshëm vitet e fundit dhe Windows 11 e bën atë edhe më të lehtë dhe më të aksesueshëm. Pavarësisht se ku jeni, shtypja e Win + H në të njëjtën kohë do t’ju lejojë të thoni një mesazh, p.sh. komanda për të hapur një aplikacion specifik.

Motori i kërkimit për emoticon dhe gif

Nëse dëshironi të shtoni me shpejtësi emoticons ose GIF në një dokument ose mesazh, shtypni Win +. në të njëjtën kohë, do të shfaqet një dritare që ju lejon të shfletoni dhe zgjidhni emoticons ose GIF.

Menuja e fshehur e fillimit

Duke klikuar me të djathtën në ikonën e menysë Start do të hapet një dritare me një përzgjedhje të aplikacioneve të dobishme që mund t’ju nevojiten.

Menyja e kontekstit të fshehur

Windows 11 sjell një ndryshim në menynë Kontekst kur klikoni me të djathtën në një aplikacion ose dosje specifike. Megjithatë, edhe kjo mund të ndryshohet, sepse vetëm në atë rast shkoni te opsioni i fundit “Shfaq më shumë opsione” dhe shtypni Shift + F10, pas së cilës do të shfaqet menyja origjinale e kontekstit.

Snap Layouts

Shkoni te Start Menu> Settings> System> Multitasking dhe çaktivizoni të gjitha paraqitjet për të pasur më shumë veçori gjatë vendosjes së aplikacionit dhe të ngjashme.

Rregulloni volumin vetëm për aplikacionet

Ky është një veçori e dobishme, por e vështirë për t’u arritur në Windows 11. Ju lejon të rregulloni volumin në vetëm një aplikacion, ndërsa të mbetet i pandryshuar në të tjerët. Shkoni te Settings> System> Sound> Volume Mixer dhe do të mund të rregulloni volumin për çdo aplikacion që është aktiv.

Clipboard i fshehur

Windows 11 ka përmirësuar mënyrën se si mund të kopjoni dhe ngjitni tekstin me të njëjtën shpejtësi si shtypja e CTRL + C dhe CTRL + V. Shtypni Win + V dhe do të shfaqet një dritare teksti e para-kopjuar që mund ta ngjitni.

LEXO EDHE:

Back to top button