VIDEO | Këto janë faqet e internetit më të vizituara nga viti 1993 deri në vitin 2022

Që nga ekzistenca e internetit, me kalimin e kohës, faqet e internetit të ndryshme kanë fituar rëndësi dhe janë bërë të njohura në mesin e përdoruesve.

Një video e postuar në Twitter tregon se cilat faqe interneti kanë pasur më shumë vizita nga viti 1993 deri në vitin 2022.

Një pamje e shpejtë e rritjes së trafikut të internetit në internet tregon se në vitin 1993, platforma më e njohur ishte E-mail, e cila ofronte shërbime të postës elektronike. Gjatë asaj periudhe, Ai-Ou-El kishte 20 milionë vizita mujore. Pas tij, faqet më të njohura ishin Prodigy, Compuserve dhe Bloomberg.

Videoja më pas ndjek rritjen e popullaritetit të Yahoo, e cila u ngjit në vendin e dytë që në vitin 1994, dhe vendin e tretë dhe të katërt në periudhën deri në 1997 e zunë Geocities dhe Netscape. Deri në vitin 1998, Ems ishte ngjitur në vendin e dytë dhe në vitin 2000, Yahoo ishte bërë faqja më e vizituar e internetit, me 400 milionë klikime në muaj.

Gjithashtu, eBay spikat në vendin e katërt me 144 milionë vizita. Në atë periudhë fillon edhe rritja e Google, e cila në vitin 2006 zuri vendin e parë në renditje, me pesë miliardë vizita. Në vitin 2008, Yahoo u ngjit përsëri në vendin e parë, me nëntë miliardë klikime, me Facebook dhe YouTube që zënë vendin e tretë dhe të katërt.

Deri në vitin 2012, Google ishte bërë sërish numri një, dhe Facebook dhe YouTube kishin kaluar Yahoo në numrin e vizitave. Në periudhën deri në vitin 2015, në listën e më të vizituarve ishin edhe Instagram, Twitter dhe Wikipedia.

Deri në janar 2022, kur përfundon ky rishikim kronologjik, Google do të ruajë pozitën e parë me 80 miliardë vizita në muaj. Ata ndiqen nga YouTube me 34 miliardë, Facebook me 22 miliardë dhe Twitter dhe Instagram me nga gjashtë miliardë secili.

 

LEXO EDHE:

Back to top button